Încredere (și control)

Unde fine

duy-huynh-blue-moon-expedition

Viața este o minunată călătorie a conștientizării. Ea pare să fie cheia care deschide porțile dezvoltării interioare, ca într-o spirală infinită. Jung spunea: Atâta vreme cât nu transformi inconștientul în conștient, el îți va direcționa viața, iar tu îl vei numi… destin.

Mereu și mereu, cu fiecare experiență, apare o nouă dimensiune a firii. Acordând răgaz, atenție și blândețe față de sine, răsar și sclipirile pe calea autodescoperirii, fie că se ivesc ele într-o încrâncenată noapte sau doar printre firele gri ale vreunei ceți interioare (zisă și confuzie). O dată cu conștientizările apar și ferestrele eliberatoare ale alegerii, alături de responsabilitatea (conștientă) pentru curgerea propriei Vieți.

Uneori, ba chiar aș spune de cele mai multe ori provocările repetitive ale vieții cotidiene conțin un imens potențial de creștere, dacă știm să schimbăm perspectiva. Primul impuls uman, ghidat de instinctul de autoconservare este să modificăm ceva în exterior, fie prin luptă sau evitare. E mult spus…

Vezi articolul original 762 de cuvinte mai mult

Reminder: Teatru intr-o camera albastra

12670571_981141105289709_7570138915986202290_nPiesa “Camera albastra”, de David Hare, se joaca marti, 10 mai, incepand cu ora 19.00, la Palatul National al Copiilor (Sala Octavian Cotescu). Spectacolul este organizat de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale” Bucuresti (UNATC). Intrarea este libera in limita locurilor disponibile, dar numai cu rezervare la rezervari.unatc@gmail.com. Detalii puteti afla aici.