Automobilul din epoca de piatra si vanatorul din zilele noastre

De ce sunt barbatii atat de atrasi de masini? Si de ce cauta preponderent masini scumpe si cu multi cai putere? Cum se explica cursele de pe sosea si claxonatul interminabil?

Asta are de-a face cu maimuta din tine, sau din mine! Mai precis, automobilul a preluat pentru barbati rolul pe care il juca in Epoca de Piatra vanatoarea, spune Jügen Brater, in cartea “Maimuta din tine”.

Succesul la omorarea animalelor si la procurarea hranei ii asigura barbatului primitiv recunoasterea si statutul in trib. In prezent satisfacerea pornirii de a domina a barbatului se vede in relatia cu motoarele si caii putere, este de parere Brater. Astfel ca traficul a devenit dovada vie ca omul a fost preponderent vanator-culegator de-a lungul dezvoltarii sale:

“Adevaratul rol al automobilului pe scena puterii si a aprecierilor iese in evidenta abia pe sosea. Unde nu de putine ori soferul se transforma in vanator al Epocii de Piatra hotarat sa ucida mamutul, traindu-si nestavilit pornirea agresiva. Goneste, claxoneaza si hartuieste de parca ar fi urmarit de monstri, sau ca si cum el ar fugari o salbaticiune ce trebuie negresit rapusa”.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.